(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným
Potřebné ingredience
800 g brambor, cca 270 g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, lžíce pesta z medvědího česneku - viz moje recepty, 1 velká cibule, 1 sáček kyselého zelí, uzená rolka/ slanina
Postup přípravy
1.Syrové brambory oloupejte a pak nastrouhejte najemno. Nechte hodinu odstát v cedníku, aby brambory pustily vodu.
2. Po hodině z brambor ještě vodu vymačkejte a přendejte do misky, osolte, přidejte vejce, pesto(nemusí být) a promíchejte. Do hmoty postupně zapracujte tolik mouky, aby vzniklo tuhé těsto, které bude něco hustší než na bramboráky.
3. Do vroucí vody postupně dvěmi lžícemi dáváme nabrané noky. Teprve až budou všechny knedlíčky plavat, zvyšte pod hrncem plamen a vařte do měkka cca 7-10 minut (doba dle velikosti) - nejlepší je jeden knedlíček vyndat a rozkrojit, dle toho zjistíte, zda jsou uvařené.
4. Během vaření si na větší pánvi osmahněte cibulku a uzené maso do zlatova ve více množství oleje. Poté přidejte kysané zelí bez vody ze sáčku, promíchejte a nechte prohřát. Nakonec přidejte uvařené nočky a pořádně promíchejte.
2. Po hodině z brambor ještě vodu vymačkejte a přendejte do misky, osolte, přidejte vejce, pesto(nemusí být) a promíchejte. Do hmoty postupně zapracujte tolik mouky, aby vzniklo tuhé těsto, které bude něco hustší než na bramboráky.
3. Do vroucí vody postupně dvěmi lžícemi dáváme nabrané noky. Teprve až budou všechny knedlíčky plavat, zvyšte pod hrncem plamen a vařte do měkka cca 7-10 minut (doba dle velikosti) - nejlepší je jeden knedlíček vyndat a rozkrojit, dle toho zjistíte, zda jsou uvařené.
4. Během vaření si na větší pánvi osmahněte cibulku a uzené maso do zlatova ve více množství oleje. Poté přidejte kysané zelí bez vody ze sáčku, promíchejte a nechte prohřát. Nakonec přidejte uvařené nočky a pořádně promíchejte.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
10. 1. 2017, 8:20
novackova
(upraveno)
9. 1. 2017, 20:48
fojaa
(upraveno)
9. 10. 2015, 13:59
Také dělám ze syrových brambor...nemají chybu
macnel
(upraveno)
9. 10. 2015, 11:32
Dělala jsem již několikrát a nemají chybu.